None ( промени ) English En
Магнитни карти

Магнитните карти – имат ли приложение в бизнеса?

Пластмасовите карти с магнитна лента първоначално набират голяма популярност в банковия сектор и все още се свързват главно с операции през терминални, разплащания през електронни или виртуални устройства.

Приложението им обаче далеч не се ограничава с финансовите услуги. Днес те намират широко приложение в нашето ежедневие като карти за идентификация, служебни карти, абонаментни карти, карти за контрол на достъпа, карти за отстъпка, в сектора на обществения транспорт, като успешно заместват хартиените билети на много места по света.

Те са сигурен носител на информация за всеки от нас като потребители, а системата позволява удобен и бърз начин на отчетност в нашия бизнес.

Знаете ли достатъчно за магнитните карти?

Магнитните карти са с висока коерцитивност (HiCo) при 2750 Ое и ниска коерцитивност (LoCo) при 300 Ое.

Магнитната лента с висока коерцитивност изисква по-голяма магнитна енергия, за да бъде кодирана, и е с високо ниво на сигурност.

Най-често се използват за банкови карти, за отчитане или проследяване на време и посещение, контрол на достъпа, библиотечни карти, лични карти на служителите и карти за подаръци.

Магнитните ленти с ниска коерцитивност изискват по-малка магнитна енергия за запис, но не са толкова надеждни и имат по-кратка продължителност на живота. Типични приложения на карти с LoCo магнитната лента са хотелските ключове за стая, карти за проследяване на време/брой посещения, автобусни / транспортни билети.

Редица установени стандарти определят физичните свойства на картите с магнитна лента, включително размер, гъвкавост, място на магнитна лента, магнитни характеристики и формати за данните.

Предимствата на тази технологията са доказали се във времето, достъпност и надеждност за Вас и Вашите клиенти.

Повече информация относно историята на създаване и технологията, можете да намерите в: https://en.wikipedia.org/wiki/Magnetic_stripe_card


magnitna lenta.jpg

Възползвайте се от предимствата на магнитните карти

България United Kingdom Türkiye Srbija România Italia GREECE France España Deutschland